Markus Ojala - ehdolla kuntavaaleissa 2021
vasemmisto.fi -sivustolle
vasemmisto logo
04.10.2020

Elokapinaa ja donitseja

3.10.2020 Suomen poliisi päätti käyttää voimakeinoja Elokapinan aktivisteja kohtaan. Vielä ennen koronaa samat aktivistit oli vain kannettu pois mutta näemmä poliisin päällystöllä on kova hinku leikkiä amerikkalaisia vastineitaan. On jännä juttu, että natsit saa heilua rauhassa mutta appajee jos elonkirjoa puolustava väkivallaton aktivisti tulee vastaan. Poliisin toimista osa on järkyttynyt…

3.10.2020 Suomen poliisi päätti käyttää voimakeinoja Elokapinan aktivisteja kohtaan. Vielä ennen koronaa samat aktivistit oli vain kannettu pois mutta näemmä poliisin päällystöllä on kova hinku leikkiä amerikkalaisia vastineitaan. On jännä juttu, että natsit saa heilua rauhassa mutta appajee jos elonkirjoa puolustava väkivallaton aktivisti tulee vastaan. Poliisin toimista osa on järkyttynyt ja toiset hurraavat, melko arvattavin puoluekirjoin. Hauskaa on tietty seurata mukamas liberaaleja, jotka hurraavat poliisin sumuttaessa oikeaa sakkia. Ajattelisi, että liberaalit hiffaisi mielenosoittamisen vapauden tärkeyden. Täällä vielä linkki Elokapinan taltioon, tapahtumat alkaa n. 3:20:30 kohdassa https://www.facebook.com/elokapina/videos/337921517286915/

Mitä Elokapina tavoittelee? Totuutta ja toimintaa https://elokapina.fi/syyskapinan-vaatimukset/ aivan samalla lailla kuin koronan kanssa tulisi ilmaston ja elonkirjon kriisistä uutisoida säännöllisesti. Seuraukset saavat aina välillä näkyvyyttä, mutta jokapäiväisten valintojen vaikutus jää tyhjän päälle. Bruttokansantuotteen heilahteluista ollaan laajalti huolissaan mutta materiaalitaseesta ei juurikaan murehdita. Aivan samalla tapaa kuin koronan kanssa yksilön omilla teoilla on rajattu vaikutus – tarvitaan sääntelyä ja yhteistyötä globaalisti ja lokaalisti.

Onko luvassa sitten vain kurjuutta ja katoa? Ei! Kestävä ja yhdenvertainen yhteiskunta on parempi kaikilla mittareilla. Okei, myönnetään, todennäköisesti verotus kiristyy ja saastuttavat tuotteet tulevat maksamaan enemmän mutta vastineeksi saadaan elinkelpoinen ympäristö lastenlapsille ja heitä seuraaville sukupolville. Ainaisen bkt:n kumartelun sijaan tulisi siirtyä donitsitalouteen – https://doughnuteconomics.org . Kate Raworthin ajatus on, että pelkän jatkuvasti kasvavan bkt:n sijaan tulisi tähdätä siihen kestävään tasapainoon tarpeiden ja ekologisen katon välissä, jossa voidaan kukoistaa. Tällä hetkellä häviävän pieni osa (1%) tekee puolet pallon päästöistä. Tämä ei ole kestävää eikä oikeudenmukaista. Eikä tämä muutu, ellemme muuta sitä yhdessä! Tule mukaan Vasemmistoliiton ehdokkaaksi kuntavaaleihin 2021 täältä: https://vasemmisto.fi/kuntavaalit-2021/ehdota-kuntavaaliehdokasta-2021/ ja tuu morjestaan 17.10. torille!

Takaisin etusivulle