Markus Ojala - ehdolla kuntavaaleissa 2021
vasemmisto.fi -sivustolle
vasemmisto logo
04.03.2020

Kuntavaalit ’21

No hep! Käy ilmiantamassa itsesi tai kaverisi täällä: https://my.surveypal.com/app/form?_d=0&_sid=1132328477&_k=KYLA9em3Mql2p9BJVMBeyR_tyFT8CWJiElOabwDnB0w6VKZBxNoj4N8cNfmKQYDl Itsehän ajattelin läksiä ehdolle kanssa – vaalit ovat ihmisen parasta aikaa! Omat kampanjakärjet ovat vielä hiukan hakusessa, mutta yksi mielenkiintoinen olisi Seinäjoen kunnan toiminnan kääntäminen hiilineutraaliksi/-negatiiviseksi. Seinäjoki on mukana HINKU-kunnissa , vihdoin ja viimein. Yksi iso päästölähde Seinäjoella…

No hep! Käy ilmiantamassa itsesi tai kaverisi täällä:

https://my.surveypal.com/app/form?_d=0&_sid=1132328477&_k=KYLA9em3Mql2p9BJVMBeyR_tyFT8CWJiElOabwDnB0w6VKZBxNoj4N8cNfmKQYDl

Itsehän ajattelin läksiä ehdolle kanssa – vaalit ovat ihmisen parasta aikaa! Omat kampanjakärjet ovat vielä hiukan hakusessa, mutta yksi mielenkiintoinen olisi Seinäjoen kunnan toiminnan kääntäminen hiilineutraaliksi/-negatiiviseksi. Seinäjoki on mukana HINKU-kunnissa , vihdoin ja viimein. Yksi iso päästölähde Seinäjoella on Sevon voimala Kyrkösjärven rannalla, joka käyttää pääasiassa energiaturvetta lähteenään. Turpeen käytöstä pitää päästä eroon nopealla aikataululla, mutta kuitenkin lämpöäkin tarvitaan. Biojakeet taasen auttaisivat paremmin liikenteen päästöjen vähentämiseen.

Mitä sitten tilalle? Ydinvoimaa!

Jahka selvisit järkytyksestä, niin täällä avattu asiaa enemmän. Lyhyesti ajatus on siis siinä, että massiivisen Iisakin kirkon rakentamisen sijaan (looking at you OL3) tehtäisiin huomatttavasti pienempi, esim. alle 20 MW reaktori. Pienempi teho helpottaa kummasti valmistelua ja turvallisuutta ja mahdollistaa valmistuksen sarjoissa, Suomessa on 166 kaukolämpövoimalaa. Tämä mahdollistaisi myös aika hyvän business-raon kun konsepti tuotteistettaisiin. Sevon tiloissa voisi jatkaa biojakeen käyttöä, mutta tuokin olisi ehkä fiksumpaa joko tehdä biokaasuksi tai pyrolyysillä biohiileksi.

Laitahan palautetta tulemaan!

Takaisin etusivulle