Markus Ojala - ehdolla kuntavaaleissa 2021
vasemmisto.fi -sivustolle
vasemmisto logo
03.01.2019

Työllisyysasteesta pari sanaa

Patrizio Lainà kertoilee SAK:n blogissaanmuutaman faktan työllisyysasteen mittaamisesta. Lyhennelmänä voisi todeta, että nykyinen mittari on melko hyödytön, koska työllisyyttä ei muuteta kokoaikaiseksi (riittää, että ilmoittaa tehneensä _yhden tunnin_ palkallista työtä viikossa) sekä ikärajaus 15-64, joka on 10 v pielessä kummassakin päässä. Mitä mittaa, sitä saa – ehkä työllisyysaste kaipaisi…

Patrizio Lainà kertoilee SAK:n blogissaanmuutaman faktan työllisyysasteen mittaamisesta. Lyhennelmänä voisi todeta, että nykyinen mittari on melko hyödytön, koska työllisyyttä ei muuteta kokoaikaiseksi (riittää, että ilmoittaa tehneensä _yhden tunnin_ palkallista työtä viikossa) sekä ikärajaus 15-64, joka on 10 v pielessä kummassakin päässä. Mitä mittaa, sitä saa – ehkä työllisyysaste kaipaisi rukkausta uusiksi?Pelkkien prosenttilukujen heittely on halpaa viestintää, jännä nähdä, miten tilanne kehittyy kevään mittaan.

Takaisin etusivulle