Markus Ojala - ehdolla kuntavaaleissa 2021
vasemmisto.fi -sivustolle
vasemmisto logo
11.01.2019

Miksi Vasemmistoliitto?

Kun minusta tuli isä, muutin näkökulmaani yhteiskuntaan. Aiemmin pystyin leikkimään nihilistiä ja vain nauramaan kunnallispolitiikan nurkkakuntaisuudelle ja valtakunnan politiiikan typeryydelle. Muistan lapsena, kuinka säikähdin Rio de Janeiron ympäristökokousta. Yhteiskunnallisesti tuo ei aiheuttanut mitään liikkeitä. Vuosien kuluessa ympäristökokouksia tuli ja meni, mutta vaikka puheet olivat komeita, oli meininki samaa kuin aiemmin.

Kun minusta tuli isä, muutin näkökulmaani yhteiskuntaan. Aiemmin pystyin leikkimään nihilistiä ja vain nauramaan kunnallispolitiikan nurkkakuntaisuudelle ja valtakunnan politiiikan typeryydelle. Muistan lapsena, kuinka säikähdin Rio de Janeiron ympäristökokousta. Yhteiskunnallisesti tuo ei aiheuttanut mitään liikkeitä. Vuosien kuluessa ympäristökokouksia tuli ja meni, mutta vaikka puheet olivat komeita, oli meininki samaa kuin aiemmin. On ollut taasen ilahduttavaa ja jopa liikuttavaa nähdä, kuinka ammattipoliitikot ovat _nyt_ heränneet IPCC:n raporttiin ja kovaan ääneen meuhkaavat ilmastonmuutoksen torjumisesta. Jännä. Jos päästän sisäisen nihilistin valloilleen, voisin kuvitella, että isojen puolueiden konttoreilla ajatellaan, että näin saadaan lisää irtoääniä, jotta voi kavereille jakaa vaikutusvaltaa ja rahaa.

Perheellisenä, minulla ei ole mahdollisuutta antaa periksi (Mara Ballsia lyhennellen). Nykyiset setämiehet vallan kahvassa => huonommat mahdollisuudet minun (ja kyllä, myös sinun) lapsillesi. Tämän heräämisen jälkeen tuli valittavaksi, miten eteenpäin. Joko lähteä puoluepolitiikkaan ja pelata samaa peliä kuin setämiehet tai vaihtoehtoisesti vaikuttaa suoralla toiminnalla. Jälkimmäisen dumasin omalta osaltani melko nopeasti, joten jäljelle jäi puoluevalinta: Piraatit, Vihreät vai Vasemmisto? Vihreät karsin pois talouspolitiikan vuoksi, vaikka ympäristöasioissa Vihreiden ViiTe (tieteen vihreät) on välillä hyviä ajatuksia. Sosiaaliasioissa meno on kuitenkin samaa kuin keskusta/kokoomus. Jäljelle jäi Vasemmisto, jonka olisin ehkä jättänyt valitsematta historian takia, mutta Li Anderssonoli tehnyt vaikutuksen jo kirjoituksillaan (Äärioikeisto Suomessa) ja muilla kannanotoillaan. Vuonna 2016 pj-vaalin yhteydessä valitsin Vasemmiston, vaikuttaakseni puheenjohtajan valintaan. Jäin jäseneksi, ja olen sittemmin ollut ehdolla sekä kunnallisvaaleissa että seurakuntavaaleissa.

Muut puolueet pystyin sulkemaan ulos heti lähtökohtaisesti, ja toivonkin, että tulevissa vaaleissa kun keskustalaiset / kokoomuslaiset jeesustelevat lasten oikeuksista ja eläkeläisten asioista, niin muistaisitte, miten kävi esim. terveyskeskusmaksujen kanssa, 60 € maksimista suoraan 683 €:oon. Muista tämä – ei ne puheet vaan ne teot! Ei ole mitään syytä olettaa, että kokoomus tai keskusta ajaisivat eri linjaa tulevaisuudessakaan.

Valitse sinäkin Vasemmisto – linkkivinkkejä Vaasan vaalipiirin alueelta:

Aino Akinyemi http://ainoakinyemi.vas.fi/
Sauli Isokoski https://www.facebook.com/Sauli-Isokoski-336456679898405/
Juha-Matti Kiviluoma  https://twitter.com/kivimatti?lang=en
Noora Knaapila https://www.facebook.com/Noora-Knaapila-876035915869794/
Anneli Lehto http://annelilehto.vas.fi
Saana Lind https://twitter.com/saana_lind
Kauko Niemi https://www.facebook.com/kauko.niemi.73
Roy Pietilä https://twitter.com/signalpresent?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor
Paavo Sallinenhttps://twitter.com/paavosallinen?lang=en
Lisen Sundqvist https://www.facebook.com/lisen.sundqvist
Jorma Tolonen https://www.facebook.com/jorma.tolonen.75

Tulehan mukaan tekemään vähän reilumpi Suomi, jossa on oikeus luottaa tulevaisuuteen!

www.vasemmisto.fi #siksivasemmisto

Takaisin etusivulle